Skip to content

S-a lansat Centrul Comunitar de Servicii Integrate Polovragi

În data de 8 iunie s-a lansat Centrul Comunitar de Servicii Integrate Polovragi, deschis în cadrul proiectului “CCSI – Model de intervenție în procesul de incluziune și abilitare a romilor” (www.servicii-integrate.ro), un proiect derulat de Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN, împreună cu Institutul pentru Politici Publice (IPP), ActiveWatch, Primăria Comunei Polovragi (județul Gorj), Primăria Comunei Hamcearca și Primăria Comunei Ciucurova (județul Tulcea). 

În cadrul centrului, membrii comunității vor beneficia de:

  • Servicii medicale primare (consultații primare, realizarea unor campanii de screening pentru factori de risc sau afecțiuni cu frecvență mare de apariție)
  • Urmărirea și înscrierea atât a femeilor gravide, cât și a nou – născuților pe listele medicilor de familie
  • Activități de informare, consiliere și mediere pe piața forței de muncă
  • Asistență juridică pentru obținerea actelor de identitate și pentru clarificarea situației locative
  • Asistență în vederea stimulării/prevenirii abandonului școlar și creșterea accesului la educație

Inovația pe care acest proiect constă în sinergia dintre expertiza și resursele fiecărui partener, contribuind astfel la creșterea incluziunii sociale și abilitării romilor, corelată cu documentele strategice care urmăresc promovarea unei dezvoltări echilibrate și coeziunii sociale, atât la nivel local, cât și la nivel național.

“Aici, parteneri suntem cu toții – cetățeni, angajați de la Primărie și organizașiile neguvernamentale care promovează acest proiect” a declarat dl. Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi, punând accentul pe punct forte al acestui proiect – parteneriatul. Atât între comunitate și cei care oferă servicii, cât și parteneriatul public-privat care permite crearea unor modele sustenabile de intervenție și incluziune. Astfel, colaborarea cu Primăria Comunei Polovragi, Primăria Comunei Hamcearca și Primăria Comunei Ciucurova va asigura continuitatea acestui proiect și va face trecerea către integrarea acestui tip de intervenție în viața de zi cu zi a comunelor.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *