Skip to content

Campanie Nediscriminare Romi

TRĂIM ÎN ACEIAȘI COMUNITATE, HAI SĂ NE CUNOAȘTEM!

STIAȚI CĂ…

O comunitate locală este definită drept un grup de persoane care interacționează și trăiesc pe un teritoriu comun.
O comunitate locală este alcatuita dintr-un grup de oameni care au interese, credinte si norme de viata comune.
O comunitate locală se bazeză pe relațiile de conviețuire pașnica între cetățeni, pe relațiile de colaborare și ajutor reciproc.
O comunitate locală este construită pe principiul respectării divesității etnice și culturale ale membrilor săi.
O comunitate locală are în componența sa, pe langă cetățeni români, și cetățeni din rândul populațiilor minoritare, organizate în comunități etnice, cu tradiții culturale, lingvistice și religioase specifice.
Comunitățile etnice cele mai cunoscute din România sunt: maghiarii, romii, ucrainenii, germanii, turcii, rușii-lipoveni, tătarii, sârbii, slovacii, bulgarii, croații, grecii, evreii, italienii, polonezii și cehii.
De-a lungul timpului, prin diversitatea culturilor și a tradițiilor lor, comunitățile etnice din România au contribuit semnificativ la procesul de dezvoltare și conservare a patrominiului cultural românesc.
Oficial, minoritatea romilor din România, ocupă locul al doilea în topul populațiilor minoritare care locuiesc pe teritoriul românesc, după populația maghiară, numărând 621.573 de persoane etnie romă, declarați la Recensământul din 2011.
Neoficial, numărul acestora este mult mai mare, ONG-urile și alte instituții de specialitate aproximează un număr de cca . 1,5 –2 milioane de persoane de etnie romă, dintre care, peste 58% locuiesc în mediul rural, alături de populația majoritară.

CINE SUNT ROMII ȘI CE NE ÎNVAȚĂ ISTORIA DESPRE ACEST GRUP MINORITAR– ROMII ÎN PERIOADA ROBIEI